Fastighetsbyrån Kungälv säljer 26 % av sina bostäder innan de når Hemnet

Hemnet är ett bra fönster att ha koll på när man tittar efter ny bostad, men faktum är att

Fastighetsbyrån Kungälv sålde 26 % av sina bostäder förra året innan de annonserades på Hemnet.se.

– Fastighetsbyran.com är Sveriges näst största bostadssajt och vill man ha första chansen

på en bostad måste du bevaka där, säger Alexander Bjurenlind, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån Kungälv.

Hur upplever ni att Corona har påverkat bostadsmarknaden?

– Vi upplevde att säljare och köpare blev passiva när Corona var nytt. De blev en osäkerhet i hela samhället med vad som skulle hända. Säljarna blev oroliga och avvaktade med att annonsera sina bostäder vilket påverkade utbudet som blev lägre. Detta resulterade i sin tur att när sommaren kom var bostadsmarknaden stabil med ett utbud som passade efterfrågan och det blev riktigt bra budgivningar, speciellt på villor och fritidshus. Vi spår att denna trend kommer att hålla i sig även i höst.

Hur behöver man lägga upp sin bostadsförsäljning för att få en så lyckad försäljning som möjligt 2020?

– Det är viktigt att ta tid på sig. Tid att förbereda försäljningen för att presentera bostaden på bästa sätt. Även att tidigt i processen ta kontakt med mäklare, så att vi får möjlighet att grundligt analysera kundens behov, vad som är viktigt för just dem för att skräddarsy en försäljningsplan. Vi får även de ultimata förutsättningarna för att nå ett högre slutpris om tiden är på vår sida. Detta eftersom det ger oss möjligheten att i ett tidigt skede marknadsföra bostaden och under en längre tid samla på oss en värdefull lista med intressenter.

Hemnet är Sveriges största bostadssajt och efter den kommer fastighetsbyran.com, är det något man har nytta av?

– Absolut! Vi ser att fler och fler köper sin bostad innan de har gått ut på Hemnet. Under 2019 sålde vi fler bostäder än någonsin på förhand via vårt spekulantregister, vår Instagram och vår hemsida fastighetsbyran.com. Vi ser också en utmaning i Hemnet. När du väl annonserat på Hemnet och om intresset blivit svalt är det mycket svårare att återhämta. Därför ger tidig annonsering i våra olika kanaler fler möjligheter till större intresse.

2019 sålde ni på Fastighetsbyrån Kungälv cirka 26 % av bostäderna utanför Hemnet, kan du berätta om fördelarna med det?

– Vi hjälper inte bara till med försäljningen, utan självklart även köpet av säljarens nästa bostad. Eftersom vi har bra samarbeten internt på kontoren och över kommunerna inom Fastighetsbyrån kan jag och mina kollegor hitta en bostad till säljaren medan jag säljer deras bostad.

Finns det några nackdelar för säljarna/köparna?

– Om köparna bara besöker Hemnet kan de missa bostäder som vi säljer utanför den marknaden. Det är därför viktigt för köparna att vara med i vårt spekulantregister och följa oss på våra sociala medier, för att se vad som är på gång. För säljarna ser jag inga nackdelar i att tidigt ge en mäklare möjlighet att hitta rätt köpare till rätt pris.

Hur får man ta del av bostäder som ännu inte släppts på marknaden?

– Ta kontakt med oss så kan vi hjälpa er att hitta bostäder i ett tidigt skede genom bevakningar där våra kollegor på andra orter är experter. Följ oss på Instagram och Facebook där ni kan se bostäder exklusivt före de nått ut på den publika marknaden. Det ger er en möjlighet att snabbt kunna kontakta oss om ni hittar en bostad som ser ut att passa er.