Full rulle på bostadsmarknaden i april – trots Corona

Bostadskonsumenterna vågar göra affärer trots Coronakrisen. Under april förmedlade Fastighetsbyrån fler bostäder jämfört med april 2019 och 2018. Patrik Andersson, franchisetagare på Fastighetsbyrån Kungälv bekräftar att trycket är högt på bostadsmarknaden i Kungälv.

Fastighetsbyrån finns i hela Sverige och förmedlar cirka en fjärdedel av alla bostäder i landet. Under april förmedlade företaget 3671 bostäder, till ett försäljningsvärde på 8,4 miljarder kronor, vilket är 0,6 procent fler än april 2019. Det är även 10,4 procent fler än antal försäljningar i april 2018. Coronakrisen har alltså inte lett till färre försäljningar på bostadsmarknaden.

Stort tryck på fritidshus

Under april sjönk antalet försäljningar av bostadsrätter med 9 procent jämfört med förra året medan villaförsäljningar ökade med 13,2 procent. Antal sålda fritidshus ökade med hela 46 procent i april. Intresset för fritidshus i Sverige sticker ut vilket kan vara en effekt av reserestriktionerna.

– Bostadsmarknaden är fortsatt bra, vi ser att intresset för våra bostäder ökar och att antalet visningsdeltagare blir fler. Vi upplever att intresset är stort för att vilja se om sin boendesituation och vi spår att detta intresse kommer att återfinnas under hela semesterperioden eftersom man kommer att spendera mer tid i sitt hem berättar Patrik Andersson.

Anpassat sig till Coronakrisen

– När man möts av stora utmaningar blir det viktigare än någonsin att arbeta tillsammans och hjälpas åt. Vi på Fastighetsbyrån har arbetat sammansvetsat och bollat idéer med varandra på hur vi ska fortsätta kunna ge våra kunder den bästa servicen på ett nytt sätt. Det resulterade i att vi snabbt hittade bra digitala lösningar och erbjuder idag alla våra kunder digitala möten och digitala visningar via facetime, skype och sociala medier.

– Framförallt handlar det om att arbeta med långsiktiga relationer med våra kunder för att skapa en trygghet. Vi tror på att finnas där under hela boenderesan och ha nöjda kunder som rekommenderar oss till sina nära och kära. Det resulterar att vi ständigt utvecklas och växer, just nu söker vi bostadsrättsmäklare till både vårt kontor i Kungälv och Nordöstra Göteborg.

Tips inför försäljning

Vidare berättar Patrik att det många inte vet är att en stor del av våra bostäder säljs utan annonsering via vårt spekulantregister.

– I dagsläget säljer vi mer och mer bostäder genom att enbart annonsera på sociala medier som snart på gång. Det är också viktigt att ha koll på sin ekonomi när man ger sig ut på bostadsmarknaden. Har man en tightare ekonomi rekommenderas det att man säljer först och köper sedan. Det är fördelaktigt är att sälja med ett långt tillträdesdatum så att man har god tid på sig att hitta sitt nya boende. För att kunna genomföra sälj- och köpprocessen parallellt behöver man förbereda sin egen försäljning i tid. Letar man ny bostad är mitt tips att ta kontakt med den lokala mäklaren för att påbörja sitt sökande.

Kontakt: 0303-645 50