Debatt: Ska Kodeborna vänta tills det värsta inträffar?

Man äventyrar inte barns säkerhet, så enkelt är det!, skriver Sofie Hellsten i Kode.

Kära ambulanssjukvårdare och väljare från Kode!

Jag blev så glad då du tog upp detta viktiga ämne – trafiksäkerhet vid en skola och i angränsande by! Jag hänvisar till min egen insändare i KP den 20 november 2020 där jag beskrev mina farhågor angående hur den planerade placeringen av Kode skola äventyrar säkerheten för våra barn. Ämnet ligger mig mycket varmt om hjärtat i och med min egen tragiska erfarenhet av en dödlig olycka av min bästa kompis och klasskamrat framför min skola då jag var 12 år gammal (åk 6).

En sådan katastrofal händelse rör upp känslor en lång tid framöver, framförallt hos den drabbade familjen, men även hos klasskamrater, skolans personal, hela skolan, ja i hela byn! Möjligen även hos kommunens trafikplanerare som inte tog sitt ansvar. Och möjligen virvlar det upp känslor även hos de politiker som röstade för denna vansinniga placering mitt inne i ett bostadsområde. Man äventyrar inte barns säkerhet, så enkelt är det!

Ett stort tack till signaturen ”ambulanssjukvårdare och väljare från Kode” för att du belyste just säkerheten i trafiken.

Sofie Hellsten, Kode