Flytta Kongevi till Munkegärde!

När man promenerar genom Olseröd och Munkegärde så slås man av den ofantligt stora döytan som ligger precis bakom Munkegärdeskolan. En stor grusplan som växer igen och förslummas. En gång i tiden kunde man se IK Kongahälla träna där och nå det vi idag kallar Superettan. Kungälvs Fotbollsflickor höll till där, spontanfotboll och brännboll spelades. Kvar står samma gamla rostiga mål, men med fullskalig elbelysning. En stor grusplätt i ett av Kungälvs mest attraktiva bostadsområden för barnfamiljer. Mark som bara står så, måste vara värt flera miljoner av outnyttjad resurs.

Mitt förslag, då jag vet att Kongevis vara eller icke vara är ett diskussionsämne, flytta Kongevi upp till grusplanen i Munkegärde. Ytan finns, skolan och närområdet hade fått sig ett ordentligt lyft. Samtidigt hade nuvarande Kongevi kunnat bebyggas med centrumnära bostäder.

I dagsläget vill ingen ta ansvaret för att rusta upp Kongevi, arenan står och förfaller. Ta tag i saken nu, när ytan i Munkegärde finns, det lär inte bli billigare imorgon.

Fredrik Haraldsson