Tisdagsträff med Quiz

PRO Kungälv Det är lite varannandagsväder, igår var det solsken med vårkänning, och då kunde man uppleva porlande bäckar och små tussilago som tittade upp vid vägkanten. Bofinken som har kommit tillbaka från sin vintervistelse har hunnit till fågelbordet för att hitta lite mat och i gräsmattorna sticker krokus och snödroppar upp. Idag däremot är det en annan dag med duggregn och kraftigt regn ibland, så det var att ta till paraplyn när vi tog oss in till vårt möte idag.

Idag samlas vi för att se hur duktiga vi är på att svara på lite olika frågor om både det ena och andra. Det var frågor om Bohuslän, Historia, Evert Taube, Kungälv och Sport och mycket annat.

Tillsammans hade våra PRO-Vetare sammanställt kluriga frågor som vi hade en minut på oss att besvara. Vi fick verkligen gnugga våra geniknölar.

Efter att ha rättat alla svaren stod det klart att den grupp som vann hade 16 rätt. Stort grattis till några ur styrelsen som klarade detta. 2:a och 3:e pris hade 13 rätt! Stort grattis även till dessa lag. Det blev choklad och kaffe som priser!

Nu blev det kaffe och dagen till ära lite nytt utseende på smörgåsarna. Som vanligt kom sorlet och pratandet igång och idag pratades det säkert om coronaviruset som tenderar att ta över vårt dagliga liv.

Vi var tyvärr inte så många idag, det var synd för det var en trevlig stund vi hade tillsammans och vi fick lite nya kunskaper med oss hem som att strandskatan är Bohusläns landskapsfågel, att bron över Nordre Älv blev färdig 1968 och att Aina Pärson tagit flest medaljer vad gäller OS och VM faktiskt mer än Ingemar Stenmark. Som sagt det var många kluriga frågor som vi fick svara på och som vi säkert inte glömmer på ett tag. När det var dags att vandra hemåt igen var det fortsatt regnigt så det var bara att spänna upp paraplyet igen.

Haga-Lennart skulle spela upp till dansen idag och var redan på plats.

Lisbeth Samuelsson