Golftävling i Borås

Vasa Orden av Amerika, Logen Kongahälla nr 702 Vasa Orden av Amerika är en vänskaps och kulturorganisation med loger i USA, Kanada och Sverige.

Den 28 augusti genomförde logen Kongahälla nr 702 i Kungälv sin årliga Golftävling tillsammans med logen Knallen i Borås. Detta år var det medlemmarna från Borås som stod för arrangemanget som var förlagt på Hulta Golfbana. Vi gästades av Distriktslogen Norra Sveriges distriktsmästare Maggie Ahlin Thulin med make Kurt. Syster Maggie kunde tyvärr inte delta i spelet utan fick agera peppare och fotograf. Efter en trevlig runda på den vackra banan i ett utmärkt golfväder var det dags för prisutdelning. Fjolårets vinnare, broder Morgan Andersson från logen Kungahälla fick i år se sig besegrad av syster Birgit Hellström som vann tävlingen och blev bästa dam och broder Kurt Thulin från logen Bråviken i Norrköping som blev bästa herre. Broder Morgan slog däremot bollen närmast hål. Nästa års tävling kommer att ske i Kungälv med logen Kongahälla som arrangör.

Den 22 september promenerade ett antal logemedlemmar från Kexet i Kungälv genom Strandparken till Bohus fästning. I de fantastiska planteringarna samsades sommarens blommor med höstens. Vi Kongälvsbor kan vara tacksamma för alla de underbara planteringarna och promenadstråk i vår närhet. Promenaden avslutades vid fästningen där vi njöt av stans godaste glass, kaffe och trevlig gemenskap. Då vi var ensamma i serveringen kunde vi sprida oss med lagom avstånd.

Samma dag träffades logens Boulespelare i Kärna en aktivitet som håller på varannan tisdag så länge vädret tillåter.

Om Corona pandemin inte tar fart igen kommer logen Kongahälla att vid novembermötet att utse Årets Viking och hedersviking. Denna gång i Kvarnkullens stora sal där vi kan sitta med avstånd.

Håll i – Håll ut – Håll avstånd så kan vi kanske återgå till normal logeverksamhet 2021.

Ewa Pilhammar,

kulturledare