Några tankar från en PRO-are som även är 70+

PRO Kungälv I våras skrev jag ner några tankar efter att ha tagit en promenad här hemma. Nu återkommer jag med några rader. Jag har vandrat utmed vår väg otaliga gånger under detta år av restriktioner på grund av covid-19.

Idag var det dimmigt som vanligt men det var ovanligt varmt ute nästan 8 grader och vinden var inte så farlig. Det var väldigt lite som rörde sig runtomkring men äntligen fick jag se två rådjur sticka över vägen och snabbt ta sin tillflykt till skogen men det var roligt att se dem. Under sommaren har vi haft tackor och lamm betande och även kor med kalvar har strövat runt i beteshagarna och förnöjt oss med sin närvaro men nu är dom sedan en tid tillbaka hemma i sin ladugård. Det man kan höra är skatorna som tjattrar hela tiden och jag fick syn på en ormvråk som gav ifrån sig sitt pipiga läte när den letade efter byte.

Att vandra i naturen gör att man lättare kan klara av dessa tider när vi inte skall vara nära varandra utan se till att hålla avstånd hela tiden.

Att spela boule och vandra med stavar har ju varit ett andhål för många men just nu pausar dessa men återkommer så fort det går .

Trots allt har vi försökt att träffas ute för att kunna samtala lite och förnöja oss med lite kaffe med tilltugg.

I söndags träffades några av oss för att dricka Lussekaffe. Väl påpälsade kunde vi sitta en stund tillsammans ute och njuta av varandras sällskap. Det blev lite vått till slut för det började dugga lite men vi klarade oss bra.

Tankarna går när man är ute så här och vandrar och jag tänkte på det vår Ordförande Berndt skrev i sitt julbrev som ni kan läsa på vår hemsida. Han uttryckte det som att detta är ett förlorat år och man måste ju hålla med, ju äldre man blir desto viktigare blir det att kunna ta vara på åren så länge man orkar.

Sista biten innan jag är hemma vandrar jag i en ekskog och det knastrar av eklöv under fötterna. Om ett par månader så är det alldeles vitt här av vitsippor och träder börjar grönska igen och i nästa vecka så vänder det och det bli ljusare för varje dag som går.

Vi får försöka stå ut ett tag till, för förhoppningsvis ser vi ett ljus i tunneln när vi om allt går som dom tänkt, kan få igång vaccinationerna, vilket så småningom skulle ge oss möjlighet att få träffa nära och kära på ett annat sätt än nu.

Vi får hoppas att vi kan komma igång med våra möten inom PRO Kungälv någon gång under våren 2021 till dess vill jag önska er alla en god jul och ett gott nytt år !

För PRO Kungälv

Lisbeth Samuelsson