Solen sken på MusikOasen

FUB Kungälv GolfOasen förvandlades för en stund till en MusikOas när FUB Kungälv hade bjudit in sina medlemmar och deras kompisar att lyssna på 3 Levels Up. Solen sken i kapp med dem som hade kommit för att lyssna på rock, schlager, ballader och danslåtar. Stämningen var på topp, några sjöng med och några passade också på att ta ett par danssteg. Det var roligt att träffa kompisar som man inte hade sett på länge och GolfOasen är den rätta platsen om man samtidigt skulle hålla fysisk distans.

Vi behöver nog alla en oas i dessa coronatider och inte minst de medlemmar i FUB som på olika sätt har fått en annorlunda vardag. För många är jobbet på daglig verksamhet stängt och kommer att vara det minst till slutet av augusti. Alla fritidsaktiviteter är stängda. Även aktiviteterna i boendena ser annorlunda ut. Det kan vara svårt för personer med en intellektuell funktionsnedsättning att förstå varför det inte är som vanligt. Det här ställer stora krav på att de får det stöd som behövs för att göra tillvaron begriplig i en obegriplig tid. Och vi hoppas att våra medlemmar får det stödet.

Vi har försökt att från FUB Kungälvs sida sätta lite guldkant på tillvaron. Vi har bjudit alla medlemmarna på ”Vårfest på distans” genom att lämna ut presentkort till Melis pizzeria, vi har skickat ut Vårbingo och ska nu göra iordning ett Kungälvsbingo. Det finns inbokat en aktivitet tillsammans med Kulturcentrum Väst på Kringledammen den 24 juni där vi ska dansa och sjunga för miljön och vi kommer nu i dagarna att skicka ut Studieförbundet Vuxenskolans aktivitetstävlingar som man nu under sommaren kan göra antingen själv eller tillsammans med sina grannar, arbetskamraterna på DV, kompisarna på kortis eller i någon annan grupp. Tyvärr fick vi avslag på den ansökan vi gjorde till Radiohjälpen för att köpa in två elektriska parcyklar. Det hade säkert varit roligt för våra medlemmar och deras kompisar att kunna ta en cykeltur i stan eller ut på landet.

Gunnel Trygg