Marie Wall klar för Kungälvs HK

I somras blev Marie Wall mamma för första gången och flyttade hem till Kungälv igen. Nu är det klart att hon också är tillbaka i sin gamla klubb – Kungälvs HK.

– Jag vill ställa upp för min moderklubb, säger hon.

I somras sa den då höggravida Marie Wall, 28 år, till Kungälvs-Posten att en comeback i moderklubben Kungälvs HK inte var omöjlig, men att hon först och främst skulle fokusera på att vara mamma – inte att komma tillbaka i spel. Landslagsspelaren och utlandsproffset Marie Wall sade också att hon gärna hade sett sig själv avsluta karriären i moderklubben.

LÄS MER: Längtade hem – öppnar för KHK

Nu är det alltså klart att hon är tillbaka i klubben där allt började.

– Jag vill ställa upp för min moderklubb och känner stort engagemang för att hjälpa till. Jag ser potential i klubben och tror på Kungälvs HK, säger Marie Wall till klubbens hemsida.

– Jag hoppas på att kunna bidra med rutin och erfarenhet och att få komma in och känna sig som en KHK:are igen. Jag vet vad som krävs för att ligga i toppen och hoppas kunna bidra med den kunskap och de egenskaper som jag har både på och utanför planen, säger hon.

Marie Wall har ett JVM-guld i Dominikanska republiken 2010. Hon landslags- och mästerskapsdebuterade vid VM 2015 i Danmark och 2018 blev också uttagen till VM i Japan 2019.

Kungälvs HK:s tränare Hamed Khazrai är glad för att Marie Wall valt att återvända och ser hennes erfarenheter som proffsspelare som en stor tillgång.

– Marie är en allsidig handbollsspelare och jag ser hennes kompetens att kunna användas på 9m hos oss, även om hon huserade som vänstersexa i klubb och landslag. Utöver det sportsliga så kommer hon implementera rutin, erfarenhet och en stor dos av vinnarmentalitet för oss i gruppen. Marie har smygtränat, så det återstår att se när denna motor rivstartar, säger han till hemsidan.

Frida Ekborg

frida.ekborg@kungalvsposten.se